Er is al jaren discussie over, kan een beha dragen nou kwaad of niet? Degene die tegen een beha dragen zijn, zullen je vertellen dat borsten zijn gemaakt om onbelemmerd te bewegen, knel ze dus niet af met een beha!

Een beha dragen bestaat nog niet erg lang. Sinds het einde van de 18e eeuw begon dit. Het probleem van een beha is echter dat ze de natuurlijke beweging van je borsten remmen en dit heeft een slechte invloed op de functionaliteit van je borsten.

Beha, nutteloos?

Een beha, ook wel bustehouder genoemd is bedoeld om de borsten netjes op zijn plaats te houden en ze te bedekken. Haast iedere vrouw draagt natuurlijk ook een beha. Toch is er geen medische reden om een beha te dragen. Er bestaat geen enkel bewijst dat aantoont dat je borsten zonder beha op lange termijn zullen gaan hangen. Ondanks dat borsten zelf geen spieren hebben, zorgen de ligamenten van Cooper er toch voor om borsten goed in stand te houden.

Fabel: Beha’s voorkomen het hangen van borsten!

De ‘borst van nu’zit vol met xeno-oestrogenen en toxines. Het dragen van een beha zorgt ervoor dat je lichaam zich minder op natuurlijke wijze herstelt. Afvalstoffen worden dan niet goed afgevoerd of hoopt zelfs op in het borstweefsel. Dit kan grote gevolgen hebben.

beha-dragen-slecht-voor-borsten

Kara Maria Ananda maakt Amerikaanse vrouwen bewust dat het dragen van een beha risico’s met zich meebrengt. Ook maakt ze duidelijk dat beha’s zeker niet nodig zijn. Uit een 15 jaar durend recent onderzoek blijkt dat borsten niet gaan hangen.

Kara Maria verteld: “Medisch, fysiologisch, anatomisch gezien winnen borsten er niets bij gedragen te worden in een beha,” zegt onderzoeker Rouillon, ”integendeel, ze gaan eerder hangen met een beha.” Grote borsten zullen natuurlijkerwijze meer gaan hangen naarmate de vrouw ouder wordt en dit kan nooit voorkomen worden door een beha want”, zo zegt de directeur van de beha fabriek John Dixey, ”we hebben geen medisch bewijs dat het dragen van een beha het hangen van borsten voorkomt omdat de borst zelf geen spier is. Omhoog houden is daarom onmogelijk. ”

Lees op de volgende pagina meer over waarom beha’s slecht voor je zijn!

Wat vind jij? Reageer hieronder::