Insecten zijn kleine vervelende beestjes dier overal te vinden zijn en vaak voor problemen zorgen. De meeste mensen hebben vooral last van mieren en kakkerlakken. Maar er zijn ook andere ongedierte. Laatst is dit insect opgedoken, voor deze moet je goed uitkijken!

bug

De wetenschappelijke naam van dit insect is Triatominae. Dit ongedierte is relatief nieuw in Europa, maar recentelijk komen er steeds meer meldingen binnen van mensen die zijn blootgesteld aan dit vervelend beestje.

 

Triatominae, ook wel Kissing Bug, staan enorm bekend dat ze in de buurt van mensen en dieren nestelen. Deze vervelende gasten voeden zich met bloed. Ze zijn vooral ’s nachts actief wanneer jij aan het slapen bent. Het ergste is dat een beet van dit ongedierte een parasiet onder de huid kan achterlaten die de ziekte chagas kan veroorzaken.

 

bug1

Op het begin van de infectie zijn de symptomen nog maar mild. Mensen die gebeten zijn zullen zich een beetje grieperig voelen. Echter zijn de gevolgen bij een derde van de bevolking nog veel erger. In het ergste geval krijg je zware maagkrampen, hartkloppingen of zelfs een hartstilstand.

bug2

Als je gebeten bent, moet je direct naar je huisarts gaan. Ook bij twijfel. Probeer niet te krabben op de gebeten plek en vermijd contact je ogen. Er is geen remedie bekend tegen deze ziekte, probeer dus altijd dit probleem te vermijden, de gevolgen kunnen erg groot zijn!

Bekijk op de volgende pagina de video over deze insecten!

Wat vind jij? Reageer hieronder::